Weekend Highlights

Emil løb OL-billetten hjem i Kina - Kallin klar til Kona

Solenne i ny Xterra-triumf - Ustoppelige Anders Vos i dobbelt sejr for ColoQuick - Damgaard og Asfeld bag fantastisk weekend for Team Aalborg:

Emil Holm nr 6 i World Triathlon Cup Chengdu

Et kæmpe resultat tikkede ind fra Kina i de tidligere morgentimer (dansk tid), Emil Holm hamrede i mål på en imponerende 6. plads, takket være et af feltets hurtigste løb (31.06). En stærk 6-mands gruppe havde ellers sikret et stort forspring på de 40 km cykling. De løb ud af skiftezonen med hele 1 min og 40 sekunder til nærmeste forfølgere, hvilket normalt betyder “game over” når der konkurreres blandt verdenseliten. Emil hev dog noget exceptionelt ud af kroppen med sit afsluttende løb, og formåede at hente og overtage 6. pladsen, med bare 40 sekunder op til vinderen Max Stapley (UK). Ud over glæden ved en World Cup topplacering, har Emil med dagens pointhøst også de facto sikret billetten til sommerens OL i Paris.

Robert Kallin klar til Kona

The Woodlands i Texas var udset som Nordamerikas flagskib i den nye Ironmans-serie, og tilmed sæsonens første på den fulde distance. Først oppe af vandet var ingen ringere end Florian Angert (48.06), lovende takter for den sympatiske tysker, efter en skuffende 2023 sæson. Sammen med det svenske TT-unikum Robert Kallin og amerikaneren Matthew Marquardt, dominerede Angert på cyklingen de første 100 km, hvilket flåede feltet i stumper og stykker. Mens Kallin gik i front, fik Angert dog problemer med at absorbere energi på de sidste 60 km. I den hårde modvind smed Angert 9 min til Kallin og co. på de sidste 100 km - og det på trods af at have 7. bedste bike-split overall (4.13.01). Havde svenskeren ikke været nede at kysse asfalten i et uopmærksomt øjeblik, var han kørt alene i T2 som dagens hurtigste. Desværre betød svenskerens lille “stunt”, at Marquardt tog stikket hjem med 9 sekunder (4.03.22). Den senere vinder, fuldstændigt ukendte Tomas Hernandez, blæste alt og alle bagover med et sensationelt marathon i et pace der længere indikerede sub 2.30 marathon. End ikke Patrick Lage kunne følge med den 26 årige, som til dagligt bor i 1800 hm i Mexico, landets første IM-vinder nogensinde. Robert Kallin løb habile 2.54 og sikrede dermed en velfortjent 5. plads og blev samtidig direkte kvalificeret til VM på Hawaii til efteråret.

Suveræne Solenne vandt i Grækenland

Den franske (dobbelte) verdensmester Solenne Billouin tog en relativt komfortabel sejr i årets anden World Cup - Xterra Greece, og fører nu komfortabelt med 2 sejre ud af 2 mulige. Solenne havde tid til at nyde sejren, med lidt mere end 2 min til nærmeste forfølger Aneta Grabmuller. I mændenes elite-race, glippede podiet desværre i denne omgang for Jens Emil, der ellers indledte World Cup sæsonen med en fornem 2. plads. Den danske Xterra-stjerne fik dog tilkæmpet sig en relativt sikker 4. plads, et lille minut fra at sætte en kæp i hjulet på det franske “podium sweep”.

Vild, vildere , Vos!

For mange hjemlige eliteryttere var der planlagt løb i det jyske både lørdag og søndag - henholdsvis HCC løbet ved Holstebro og omkring Fredericia. Med fare for at nogen snart råber “feje hold”, så var det igen ColoQuick der stjal rampelyset. Som et slags omvendt “del og hersk” princip (kendt fra Cæsars Galler-krige), så var det SAMME RYTTER, der tog førstepladsen begge dage - nemlig det 20 årige stortalent Anders Vos Sørensen. Oven i hatten fik ColoQuick også en rytter ind som nr. 2 i begge cykelløb. I Fredericia var det Tore Troelsen 4 sekunder efter Vos og i Holstebro den 19 årige Conrad Haugsted, som har fået en forrygende start på seniorkarrieren. Der skal også lyde et shoutout til Team Aalborg’s nyligt ankomne rytter Christian Kornum, som debuterede i HCC-løbet med en samlet 4. plads efter massespurt.

“Queen of the Road” med Damgaard & Asfeldt

Team Aalborg Sparekassen Danmark har kæmpe succes blandt eliterytterne i Dame A. I lørdagens løb, 72 km fordelt på 4 omgange, var det ex-triatleten Anna Damgaard eller “Bageren fra Hørby” blandt venner, som efter mindre end 10 km greb taktstokken og gik i front. Den position holdt hun hele vejen til mål og vandt med små 40 sekunder efter 65 km solo kørsel!! Team Aalborg tog også 2. pladsen med Frederikke Asfeldt foran hjemmebane-favoritten Trine Andersen. Noget tyder dog på, at 25 årige Asfeldt havde mere at skyde med - under alle omstændigheder var hun knivskarp bare 24 timer senere i Fredericia, hvor hun var én af 4 ryttere i finalen efter 82 km. På de absolut sidste meter rykkede hun forbi Karen Maria Weiss (Odense) og det ukrainsk-fødte “power-house” Aleksandra “Sasha” Jensen (Aarhus).